Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко про недопуск в Білорусь: хотіли зірвати звільнення заручників

Середа, 27 квітня 2016, 16:31

Віце-спікер Верховної Ради і представник України на мінських переговорах Ірина Геращенко вважає, що метою спроби білоруської влади не впустити її в країну було намагання зірвати звільнення українських заручників.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, коли тривають ці безрезультатні переговори, я розумію, що це була домашня заготовка, щоб вчергове зірвати звільнення заручників. Спочатку – спроба не допустити мене в Білорусь. Потім, на групі в Мінську – зрив переговорів по звільненню заручників з боку ОРДЛО, які так і не надали нам відповіді на наші пропозиції, а зараз вимагають амністувати причетних до терактів в Одесі і Харкові", – вважає вона.

Геращенко також повідомила, що МЗС Білорусі направило Україні лист щодо недопуску "гражданки Геращенко", у відповідь на що українське МЗС направило ноту протесту. Завдяки цьому Геращенко отримала тимчасовий дозвіл на в'їзд до 25 травня.

"Білоруська сторона зобов'язалася забезпечити майданчик для мирних переговорів. Але не витримала тиску РФ, яка в такий спосіб намагається вплинути на формат мінських груп і вичавити тих, хто чітко стоїть на позиції захисту національних інтересів України", – вважає вона.

Геращенко обурилася, що "при цьому самозванці , представники терористичних організацій "ЛНР-ДНР", так звані "спікери-міністри" , що представляють бойовиків і окупантів – бажані гості як в Москві, так і в Мінську ( куди вони, до речі, в'їжджають за українськими паспортами, а не лднрівськими папірцями)".

Також вона додала, що заборона на в'їзд першому віце-спікеру Ради, учаснику переговорів – це грубе порушення пункту 12 мінських угод, що гарантує безпеку переговорникам.

Геращенко також висловила здивування позицією ОБСЄ з цього приводу.

"Звичайно, мене дивувала мовчазна позиція ОБСЄ, мовляв, мій недопуск в РФ – це двостороннє політичне питання... Саме через цю політкоректність і нейтральність РФ продовжує гнути свою лінію з вичавлення неугодних персон з мінських груп, а бойовики зухвало погрожують самій місії ОБСЄ розстрілами", – додала вона.

Як відомо, раніше про спробу недопуску Геращенко заявили в Адміністрації президента.

Їй також заборонений в'їзд в Росію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування