Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Литву прибули сучасні винищувачі F-22 Raptor

Четвер, 28 квітня 2016, 05:22

У середу в Литву прибули два сучасних винищувача США F-22 Raptor, які є невидимими для радарів.

Про це повідомляє литовський портал Delfi.

Цей візит, про який заздалегідь не повідомлялося, відбувся в період загострення в регіоні в результаті інцидентів, пов'язаних з маневрами російських винищувачів в безпосередній близькості від американських судів і літаків у Балтійському морі.

"Сьогоднішній приліт в Литву одних з найсучасніших літаків США демонструє можливості США швидко і ефективно забезпечувати оборону повітряного простору. Це сигнал, що Альянс готовий і здатний відбити загрози будь-якого типу", - сказала президент Даля Грібаускайте на церемонії зустрічі винищувачів.

За словами президента, як показує приклад України, агресивні дії російських збройних сил, концентрація озброєнь навколо литовських кордонів і політична воля застосувати силу представляють екзистенціальну загрозу для Литви.

І все ж президент сказала, що сигнал, який передають винищувачі, що прилетіли в країну, не звернений проти якоїсь конкретної країни.

"Я б не хотіла називати сусідів. Я б хотіла сказати, що неважливо, хто, але нехай носа сюди не суне", - сказала глава держави.

Як повідомлялося минулого тижня винищувачі місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії тричі піднімалися для перехоплення російських літаків, що пролітали в міжнародній зоні Балтійського моря.

В даний час в Європі дислоковано 12 винищувачів F-22 Raptor.

У ВПС США близько 180 винищувачів F-22 Raptor. Конгрес заборонив їх продаж іноземним державам.

У вівторок два винищувачі цієї ж моделі здійснили посадку в Румунії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...