Розвідка відзвітувала про чергові смерті і негаразди у військах РФ на Донбасі

Четвер, 28 квітня 2016, 13:48

27 квітня зафіксовано чергові втрати військовослужбовців Першого армійського корпусу (Донецьк) ЗС РФ.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

За даними відомства, загинули чотири та поранено шість військовослужбовців 11 ОМСП (Макіївка), які намагались атакувати передові позиції сил АТО у районі промзони Авдіївки.

Крім того, додає розвідка, у результаті "дружнього" вогню по своїх позиціях, отримали поранення три військовослужбовці 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк).

Також у відомстві додали, що у частинах та з’єднаннях 2 АК (Луганськ) ЗС РФ зберігається низький рівень військової дисципліни та морально-психологічного стану. Зокрема, 26 квітня під час проведення бойового злагодження у 2 окремій мотострілецькій бригаді цього корпусу на полігоні "Успенський" мали місце сутички між кадровими російськими військовослужбовцями та набраними по контракту громадянами Росії з числа мешканців Північного Кавказу, в т.ч. випадки навмисного пошкодження озброєння та військової техніки.

Розвідка повідомила, що для нейтралізації можливого конфлікту на міжнаціональній основі, командуванням російських окупаційних військ ввело до складу 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ підрозділ 46 окремої бригади оперативного призначення (Грозний) Федеральної служби військ національної гвардії РФ, а також у два рази збільшило кількість нарядів військової поліції і комендатури.

Відомство стверджує, що ситуація на полігоні взята під особливий контроль командувачем корпусу генерал-майором ЗС РФ Євгеном Нікіфоровим.

Розвідка також додала, що деяким російським військовим, які воювали на Донбасі, забороняють в'їзд назад до Росії. Зокрема, 26 квітня на неконтрольованому українською стороною пункті пропуску "Успенка", співробітники Прикордонної служби ФСБ заборонили до 2025 року в’їзд до Росії трьом особам, які звільнились із 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Мова йде про Івана Корневого (1976 р.н.), Сергія Меткіна (1973) і Володимира Назарова (1990).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування