Лутковська теж просить Авакова звільнити одіозного Киву

Четвер, 28 квітня 2016, 16:26

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити начальника департаменту протидії наркозлочинності МВС Іллю Киву.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмана у четвер.

Омбудсман нагадала, що Деканоідзе вже ініціювала звільнення Киви в зв'язку з некоректними висловлюваннями.

Уповноважений з прав людини у своєму зверненні до Авакова акцентує увагу на непоодиноких публічних проявах дискримінаційної поведінки Іллі Киви та його гомофобних висловлюваннях.

"Як відомо, така діяльність Киви вже давно породила у суспільстві негативну реакцію та обурення, яке посилюється відсутністю адекватної реакції з боку керівництва цієї посадової особи", – йдеться у зверненні омбудсмана.

Водночас Лутковська зазначила, що Кива порушував принципи, закріплені законодавством у сфері захисту персональних даних, наслідком чого стало порушення права низки осіб на презумпцію невинуватості.

Зокрема, йдеться про поширення недостовірної інформації, яка стосується персональних даних Масі-Мустафи Найєма, що стало відомо в рамках відкритого провадження уповноваженого у цій справі.  

"Зважаючи на зазначене, закликаю вас взяти до уваги описані вище факти, пов’язані із діяльністю Киви І.В., врахувати положення міжнародно-правових актів, якими керується вся європейська спільнота, та ухвалити адекватне рішення щодо Киви І.В. за результатами розгляду документів, поданих вам головою Національної поліції", – зазначила Лутковська.   

Як відомо Кива, відмовився проходити переатестацію заявивши, що він є жертвою "наркозмови". 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування