Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд поновив на посаді чиновника, який пред'являв підозру голові ДСНС

Четвер, 28 квітня 2016, 17:55

Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді Дмитра Бута, звільненого з посади заступника начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції.

Про це повідомила прес-служба суду.

Згідно з інформацією, 28 квітня суд завершив розгляд справи за позовом Бута до Нацполіції, Центральної атестаційної та апеляційної атестаційної комісії Нацполіції України.

Суд визнав протиправним рішення Нацполіції в частині включення позивача до списку поліцейських, які підлягають атестації, скасував наказ про його звільнення і відновив його на посаді заступника начальника управління ГСУ.

У прес-службі суду наголосили, що під час судового розгляду представники атестаційних комісій не з’явилися на судові засідання, незважаючи на те, що вони були належним чином повідомлені.

Окрім того, представники комісій не надали суду жодних доказів правомірності їхніх дій з атестації і звільнення Бута з посади.

ОНОВЛЕНО о 17:55 Як пояснив у коментарі "Українській правді" директор департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало, Бута було звільнено на підставі того, що він не пройшов атестацію, тобто результати атестації були незадовільними. Далі Бут оскаржив ці результати у апеляційній комісії, однак апеляцію також було відхилено. Після чого Бут вже звернувся до суду, який і прийняв рішення про його поновлення.

Тракало повідомив, що юристи Нацполіції будуть оскаржувати це рішення суду.

 Як зазначають "Українські новини",  25 березня 2015 року заступник керівника ГСУ Нацполіції Дмитро Бут в ході засідання Кабінету Міністрів пред'явив підозру в корупції голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському і його заступнику Василю Стоєцькому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування