Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська авіація зруйнувала лікарню в Алеппо

Субота, 30 квітня 2016, 03:37

Авіаудари РФ та військ Асада зруйнували лікарню в Алеппо, якою опікувалася канадська неприбуткова організація UOSSM-Canada.

Про це повідомили у канадській філії Союзу з медичної допомоги та полегшення (the Union of Medical Care and Relief Organization), передає Укрінформ.

"Авіаудари РФ та сирійського режиму розбомбили у п’ятницю Центр з надання первинної медичної допомоги Аль Марджех у Алеппо, який підтримується і управляється канадською неприбутковою організацією UOSSM-Canada", - заявили в Союзі.

На щастя, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав, оскільки на момент авіанальоту лікувальний заклад був порожнім.

В організації наголосили, що протягом останніх двох років передали медичного обладнання та ліків цьому та іншим лікувальним закладам у Сирії на мільйони доларів.

"Аль Марджех був повністю зруйнованим і став уже другим цивільним військовим об’єктом, що зазнав авіанальоту протягом останніх трьох днів. Медичні установи стали головними цілями запеклих авіаударів в Алепо", - зазначили у Союзі.

У UOSSM-Canada додали, що з часу відкриття лікарні Аль Марджех у 2014, вона надавала допомогу внутрішньо переміщеним особам "незалежно від їх раси, релігії чи політичної належності".

"Лікувальний центр надав 46 338 консультацій, 82% з яких – жінкам та дітям", - підкреслили у благодійній організації.

Союз з медичної допомоги та полегшення було утворено у Франції в 2012 році для надання медичної допомоги у охоплених війною регіонах Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування