В Росії звинуватили США: літак-розвідник "підкрався" до кордону з РФ

Субота, 30 квітня 2016, 14:25

У Міноборони РФ відреагували на заяву Пентагону про те, що російський винищувач Су-27 здійснив фігуру вищого пілотажу біля літака ВПС США RC-135  над Балтійським морем.

У відповідь на це в РФ заявили, що американський літак-розвідник "щоразу намагається підкрадатися до російського кордону з вимкненим транспондером".

"Тому черговим силам ППО доводиться піднімати в повітря наш винищувач, щоб візуально ідентифікувати тип літака і його бортовий номер", - заявили у Міноборони РФ.

"Ми починаємо вже звикати до образ представників Пентагону щодо нібито "непрофесійних" маневрів наших винищувачів під час перехоплення біля російських кордонів американських літаків-розвідників. Усі польоти російських літаків проходять відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору", - заявили в РФ.

Як відомо, раніше представник Пентагону Мішель Балданса заявила, що російський Су-27 здійснив фігуру вищого пілотажу біля літака ВПС США RC-135  над Балтійським морем: пролетів на відстані 7,6 м від американського літака

"Су-27 перехопив американський літак, пролетів рутинним маршрутом на високій швидкості збоку, а потім приступив до виконання агресивного маневру, що створив загрозу для безпеки льотного складу в RC-135", -  відзначила Балданса.

Раніше повідомлялося, що російський винищувач Міг-31 перехопив морський патрульний літак-розвідник P-8  США поблизу Камчатки.

Також минулого тижня США повідомили про небезпечні маневри військового бомбардувальника Су-24 та російського вертольота біля есмінця "Дональд Кук" у Балтійському морі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування