У Гонтаревої прокоментували партнерство з банкіром Путіна

Понеділок, 4 квітня 2016, 14:47

Глава Національного банку Валерія Гонтарева стверджує, що з моменту продажу своєї частки в інвестгрупі ICU в 2014 році не пов'язана з бізнесом компанії.

Про це в понеділок повідомила прес-служба НБУ агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію у ЗМІ про її спільне з російським держбанкіром Юрієм Соловйовим управління компанією, що тривало до застосування санкцій до РФ у серпні 2014 року.

"Глава НБУ продала свою частину акцій компанії в червні 2014 року і з того часу жодного стосунку до цієї компанії не має", – повідомила прес-служба.

У прес-службі додали, що структура власності ICU була розкрита ще на початку 2014 року, в структурі власності банку "Авангард".

Раніше повідомлялося, що в 2014 році перед тим, як очолити НБУ, Гонтарева продала свою частку акцій ICU, перший транш від продажу якої вона отримала в 2014 році.

Як повідомляється в її декларації про доходи за 2015 рік, в минулому році вона отримала другий транш від продажу своєї частини акцій ICU в розмірі 23,516 млн грн.

Група ICU створена в червні 2006 року, надає послуги по торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування.

До її складу входять ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", КУА "Інвестиційний капітал Україна", банк "Авангард" і КУА-АПФ "Тройка Діалог Україна" (всі – Київ).

Після призначення головою НБУ Гонтарева продала свою частку в ICU, а основними партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко з частками 41,7%, а також Олександр Вальчишен і Володимир Демчишин, який очолює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, яким належить відповідно 6,58% і 9,99%.

Як відомо, у неділю десятки світових ЗМІ одночасно опублікували величезне розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях. Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

В цих документах також вказувалося, що чверть ICU до недавнього часу належала дружині Юрія Соловйова (заступник голови Внешторгбанку Росії), при цьому офшорні компанії під управлінням ICU отримували позики під його офшори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...