The Guardian нагадала про спільний офшор Порошенка і Кононенка

Понеділок, 4 квітня 2016, 16:20

Президент Петро Порошенко і його "сірий кардинал" – заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко, зв'язані з офшором Intraco Management Ltd, який базується на Британських Віргінських Островах.

Про це йдеться у статті впливової британської газети The Guardian, присвяченій "українському сегментові" публікації широкомасштабного розслідування щодо панамських офшорів.

Видання нагадує, що інформація про цей офшор і стосунок до нього Кононенка та Порошенка з'явилася ще минулого року. Тоді йшлося про те, що компанія переказувала валюту дочці Кононенка, а також оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко.

Ці матеріали, правда, лише стосовно Кононенка, озвучував і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

Тоді Кононенко заперечував, що є власником цієї компанії і назвав інформацію про це "заказним матеріалом".

Зараз The Guardian з посиланням на витік документів додає, що Intraco була заснована у 2002 році, а її кіпрський агент Джеффрі Маджистрейт пов'язаний з Порошенком.

Як відомо, у неділю десятки світових ЗМІ одночасно опублікували величезне розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях. Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі. 

НАБУ вже заявило, що згідно із законодавством чинний президент не є підслідною НАБУ особою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News