Юристи Порошенка пояснили, навіщо йому офшори

Понеділок, 4 квітня 2016, 17:39

Юридична компанія "Авеллум", яка була найнята президентом Петром Порошенком для підготовки до продажу компанії "Рошен" і для передачі його у "довірчу власність", стверджують, що створення для цього офшорів було необхідним.

Про це йдеться у повідомленні компанії, яке є у розпорядженні "Української правди".

"Створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі", – повідомили юристи.

Вони додали, що "компанії в іноземних юрисдикціях необхідні та використовуються саме для передачі їх у blind trust (довірчу власність)".

В "Авеллум" також стверджують, що банківські рахунки цими компаніями не відкривалися, і вони не здійснювали жодних фінансових операцій.

"Відтак, будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними", – наполягають вони.

Юристи також стверджують, що Порошенко не повинен був декларувати ці компанії, оскільки їхні статутні фонди не оплачувалися, а акції Порошенка номінальної вартості не мали.

Вони запевнили, що після передачі активу у довірчу власність отримувачем виплат буде не офшорна, а українська юридична особа.

"Тому всі податки сплачуватимуться в Україні, і прибутки відповідно до законодавства і банківського регулювання залишатимуться в Україні", – запевнили юристи.

Вони додали, що створення цих офшорів не впливає на оподаткування "Рошену" в Україні, який продовжує сплачувати податки відповідно до українського законодавства.

 

Як відомо, у неділю 3 квітня світові ЗМІ одночасно опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях.

Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі. Дії Порошенка можуть суперечити закону, оскільки він відкрив нову компанію, перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації.

Він сам знову повторив, що не має більше відношення до "Рошену" і заявив, що пояснення щодо цього скандалу повинні дати його юристи.

НАБУ вже заявило, що згідно із законодавством чинний президент не є підслідною НАБУ особою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...