Джемілєв розповів про "батальйон смертників"

Четвер, 7 квітня 2016, 12:47

У Херсонській області на адмінкордоні з анексованим Кримом триває створення батальйону кримських татар.

Національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що це дозволить посилити українську присутність" в області, передають Крим. Реалії.

"Зараз на кордоні Херсона та Криму ми формуємо свій збройний підрозділ, батальйон. Основне завдання цього батальйону, звичайно, не буде збройний опір... Вони (бійці батальйону – ред.) по-перше, будуть охороняти кордон, посилювати українську присутність в Херсонському регіоні", – розповів Джемілєв.

"Але не виключено, що якщо там (у Криму – ред.) почнуться якісь криваві речі, етнічні чистки, то цей батальйон, мабуть, буде приходити на допомогу своїм співвітчизникам, чого б це їм не коштувало. Тому вони називають себе "батальйоном смертників", – додав національний лідер кримських татар.

Джемілєв акцентував увагу на засадах ненасилля: "єдиний наш інструмент – це неприйняття окупантів і збирати інформацію, доводити до відома світової громадськості".

"Якщо почнуться якісь дії з боку кримських татар типу збройного опору, а, до речі, окупанти саме провокують кримських татар на це, щоб потім, так само як і в Чечні, нищити наших людей, то це буде, по суті, загибель нашого народу", – сказав Мустафа Джемілєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування