Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суді щодо заборони Меджлісу в Криму оголосили перерву

П'ятниця, 8 квітня 2016, 11:41

Засідання підконтрольного Росії Верховного суду Криму за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в п'ятницю тривало не більше 10 хвилин.

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

Відзначається, що підконтрольна Кремлю прокуратура півострова надала папери, які, на її думку, підтверджують "екстремістські заклики" голови Меджлісу Рефата Чубарова до порушення територіальної цілісності Російської Федерації.

За даними "Центру журналістських розслідувань", до справи долучили повідомлення українських ЗМІ.

У той же час суд задовольнив клопотання представників Меджлісу про надання часу на вивчення цих матеріалів. Наступне засідання призначили на 15 квітня.

Раніше 7 квітня на засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму виступили позивач, відповідач і залучені сторони - представники кримського Мін'юсту і адвокат місцевого Держкомнацу.

Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з діями російської влади, спрямованими на заборону діяльності Меджлісу.

В ООН закликали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Євросоюз також висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування