Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко таки причетний до офшору, що торгує з "Газпромом"

Вівторок, 10 травня 2016, 02:55
Порошенко таки причетний до офшору, що торгує з Газпромом

Бенефіціаром офшорної компанії  Intraco Management Ltd є заступник генерального директора корпорації "Рошен".

Про це, посилаючись на дані панамського реєстратора Mossack&Fonseca, пише журналіст Слідство.Інфо. Дмитро Гнап.

Згідно із декларацією про активи віргінської офшорної компанії Intraco Management Ltd її бенефіціаром є громадянин України Сергій Зайцев, людина з таким же ім'ям і прізвищем є заступником генерального директора корпорації "Рошен", а також співвласником ТОВ "Центрально-Європейська Кондитерська Фабрика".

 

Також в документі вказана адреса реєстрації Зайцева: Київ, вул.Електриків 29-а.

"Саме за цією адресою на Рибальському острові в Києві зареєстроване ціле гніздо фірм старих друзів: Порошенка, Кононенка, Зайцева, Свинарчука (Гладковського)", - пише журналіст. 

Нагадаємо, за цією адресою знаходиться штаб-квартира заводу "Ленінська кузня", акціонером якої є президент України Петро Порошенко, а компанія "Рошен" зареєстрована за адресою: м.Київ, вул. Електриків, 26/9

Раніше у статті впливової британської газети The Guardian, присвяченій "українському сегментові" публікації широкомасштабного розслідування щодо панамських офшорів, вказувалось, що Порошенко і Кононенко зв'язані з офшором Intraco Management Ltd. Ще минулого року видання зазначало, що компанія переказувала валюту дочці Кононенка, а також оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко.

Згодом у ЗМІ з’явилась інформація, що в жовтні 2014 року цей офшор купив 500 тонн авіапалива у російської дочірньої компанії російського "Газпрому" – "Газпромнефть-АЕРО Шереметьєво".

Тоді депутат БПП Кононенко спростував свою причетність до компанії Intraco Management Ltd.

"Тому повторю ще раз - інформація про нібито причетність Президента Порошенка та мене до компанії Intraco Management Ltd не відповідає дійсності. Чим взагалі ця компанія займається мені, природно, невідомо…" - написав він.

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування