Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності

Вівторок, 10 травня 2016, 06:32

Іран провів успішні випробування балістичної ракети середньої дальності.

Про це повідомило іранське агентство Tasnim, передає dw.com.

"Два тижні тому ми повели пробний пуск ракети дальністю 2 тисячі кілометрів і з точністю влучення до 8 метрів", - сказав представник збройних сил Ірану Алі Абдулахі.

За його словами, Тегеран надіслав 10 відсотків коштів, передбачених на військові витрати, на науково-дослідні проекти з метою зміцнення оборонної могутності країни.

Іран раніше провів цілий ряд запусків балістичних ракет малої, середньої і великої дальності в рамках військових навчань. США, Великобританія, Німеччина і Франція тоді закликали ООН провести засідання Ради Безпеки, щоб обговорити нові ракетні випробування Ірану.

Запуски ракет Тегераном носять "провокаційний і дестабілізуючий" характер, а також порушують резолюцію ООН №2231, яка закріпила ядерну угоду з Іраном, говорилося в листі чотирьох країн.

Західні країни вважають, що іранські ракети можуть бути оснащені ядерними боєголовками, тому порушують угоду про згортання іранської ядерної програми. Тегеран у свою чергу відкидає ці звинувачення, його в цьому підтримують Москва і Пекін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування