Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Парубій: Росія вклала величезні кошти в дестабілізацію в Україні на свята

Вівторок, 10 травня 2016, 10:14
Парубій: Росія вклала величезні кошти в дестабілізацію в Україні на свята
kvedomosti.com

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що Росія виділила гроші на дестабілізацію ситуацію в низці регіонів України на травневі свята.

Про це він заявив, відкриваючи погоджувальну раду парламенту у вівторок, 10 травня.

Спікер привітав колег із проминулими святами – Великоднем, Днем примирення, Днем перемоги.

"Були великі застереження з приводу того, що традиційно ці дні російський агресор використає для того, щоб максимально дестабілізувати ситуації в нашій країні", - сказав Парубій.

"І в мене була інформація зі спеціальних джерел, що були вкладені величезні кошти в те, щоб на травневі свята організувати дестабілізацію в ряді регіонів України", - заявив він.

"Хочу подякувати нашим правоохоронним органам за те, що ситуація була взята під контроль і що не було жодних шансів у російських агресорів зробити провокації в наших містах, і будь-які спроби дестабілізувати ситуацію були дуже швидко і чітко локалізовані", - сказав голова парламенту.

За словами Парубія, це показує, що "українська держава перебуває вже зовсім в іншому стані, ніж це було 2 роки тому".

Згодом на нарікання лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка на те, що 2 травня в Одесі задля порядку не пропускали до місця трагедії 2014 року родичів загиблих, а з радикалами не боролися, Парубій сказав:

"Власне намагання псевдосвяткувань Дня перемоги і призвело до того, що в багатьох регіонах нашої країни (2 роки тому – ред.) окупанти під виглядом співчуваючих ветеранам Другої світової війни з "колорадськими стрічками" захоплювали українські адміністративні споруди".

"І те, що цього року правоохоронні органи не дали можливості провокаторам, спецслужбам Росії проводити черговий етап плану з дестабілізації в Україні – це свідчить про найвищий рівень наших правоохоронних органів", - заявив голова парламенту.

"За тими матеріалами, які я отримую, бюджети невеличких російських міст на 10 днів були виділені в деякі міста (України – ред.) для того, щоб там дестабілізувати ситуацію", - заявив він.

Парубій переконаний: "Жителі Луганська і Донецька не хотіли війни і не хотіли крові – це робили агенти ФСБ, які за спецзавданням приходили сюди і під виглядом співчуваючих ветеранам Другої світової війни розпалювали в України війну".

"Цього року ми не дозволили ніяким зовнішнім спецопераціям мати будь-який успіх на території нашої держави", - додав спікер.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування