Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Колесніков каже, що не приховував інформацію про свій офшор

Вівторок, 10 травня 2016, 11:45

Бізнесмен, глава "опозиційного уряду" Борис Колесніков заявляє, що інформація про офшорну реєстрацію кондитерської компанії "Конті", основним бенефіціаром якої він є, давно відома і знаходиться в публічному доступі.

Про це повідомляє у вівторок "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу політика

"Цій "сенсації" вже півтора року і вона знаходиться в публічному доступі з грудня 2014 року, коли було видано ліцензію НБУ на переоформлення активів", - заявляє Колесніков.

При цьому бізнесмен відзначив, що в грудні 2014 року він не був ні державним службовцям, ні депутатом.

"Тому, як управляти підприємствами, не порушуючи українського законодавства - це моя особиста справа", - підкреслив він.

Як повідомлялося, згідно з базою даних, опублікованою на сайті Міжнародного
консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) Offshore Leaks, кондитерська корпорація "Конті" належить офшорній компанії, бенефіціарами якої є Колесніков і брат олігарха Ріната Ахметова Ігор.

Крім них, вигодонабувачами компанії є дружина Колесникова Світлана, екс-регіонали Сергій Кий та Юрій Чертков, син донецького бізнесмена Михайла Ляшко В'ячеслав, а також дружина покійного гендиректора футбольного клубу "Шахтар" Жигана Такташева Раїса з дітьми Ельмірою і Ренатом.

Фірма була зареєстрована на Британських Віргінських островах в грудні 2014 року.

Група "Конті" заснована в 1997 році. Основними виробничими активами є Донецька, Костянтинівська, Горлівська кондитерські фабрики (Україна) і дві фабрики в Курську (Росія).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування