Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головна по люстрації пояснила, звідки її ім’я у базах офшорів

Вівторок, 10 травня 2016, 14:28

Начальник люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяна Козаченко була посередником компанії Drinks Inс (Багами), коли вела юридичну практику.

Про це вона заявила "Українській правді", коментуючи так звані "панамські архіви", опубліковані Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Козаченко була посередником компанії Drinks Inс
Козаченко була посередником компанії Drinks Inс
ICIJ

"Це моє прізвище і моє ім’я… У свій час, коли я займалася юридичною практикою, я писала листи, представляла інтереси компанії… А я зараз направила смс-ку юристам, які супроводжують цю компанію (Drinks – ред.), щоб вони мені надали копії документів про те, що я перестала бути їхнім представником", - повідомила Козаченко.

"Жодні представницькі функції мною не здійснювалися, починаючи з 1 листопада 2014 року. Відтоді, як я була призначена на посаду в Мінюст, жодного юридичного документа в рамках представницьких функцій я не підписувала", - сказала вона.

"Зараз я попросила, щоб вони підняли всі архіви і зв’язалися з власниками, щоб зняти з мене всі питання щодо юридичного представництва", - наголосила Козаченко.

Вона пояснила, що "не є ні бенефіціаром, ні власником".

"У мої обов’язки входило обслуговування української компаніъ, власником якої є ця компанія. Я супроводжувала дочірнє підприємство цієї офшорної компанії, які в Україні виробляли продукцію. Drinks – це напої… соки "Смак". Супроводжуючи справи цих українських компаній, я давала їм консалтингові юридичні послуги", - пояснила Козаченко.

"Це було декілька років тому. Я цю компанію знала ще десь на початку 2000-х років – я навіть не пам’ятаю", - сказала вона.

"Жодного разу я не була власником і не купляла компаній. Я виступала виключно юридичним консультантом… Ніколи не йшлося про власність чи акції", - сказала Козаченко.

За її словами, це не єдиний офшор в Україні, де вона могла виступати в якості адвоката. "Я навіть не пам’ятаю кількість компаній, до яких я могла мати відношення, представляючи їх як юрист", - додала чиновниця.

"Свого часу в Україні вкрали декілька заводів молочних – і щодо цих заводів ми співпрацювали з міліцією й Інтерполом, вигравали суди й повертали через офшорні компанії", - сказала Козаченко.

За її словами, посередник – це людина, яка могла замовляла зміну директора, протоколи оформлювати, підтверджувати своїм листом директора, тобто "український провайдер".

"Це, наприклад, компанія напоїв "Смак" – соки, там пишеться українська сторона. І треба обов’язково, як було з Порошенком, щоб банк або юрист написав листа, чи відома йому ця людина, такий собі рекомендаційний лист", - зазначила чиновниця.

Козаченко заявила, що якщо хтось захоче провести її через поліграф – вона готова.

Компанію Drinks заснували у жовтні 1997 року. Стара назва компанії – Lanbaham Corporation, зазначають "Українські новини".

За даними ЗМІ, заснував "БКС – Соки", соки "СМАК" Анатолій Юркевич.

Козаченко не знає, кому компанія належить зараз.

Оксана Коваленко, Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування