Парубій хоче змінити регламент, щоб примусити нардепів ходити у ВР

Середа, 11 травня 2016, 13:33

Голова Верховної Ради Андрій Парубій пропонує внести зміни до регламенту, збільшивши до трьох кількість пленарних тижнів, однак зробити два дні на тиждень – днями голосувань.

Відповідну пропозицію він озвучив під час засідання парламенту.

Рада розглядала законопроект 3159 щодо нелегальних мігрантів. Законопроект необхідний для лібералізації візового режиму з ЄС.  

Однак виявилося, що у залі мало депутатів - усього 188 обранців. Таким чином, законопроект було перенесено у розділ "До раніше обговорених питань".

Після цього між головою ВР та народними депутатами розгорілася дискусія щодо необхідності внесення змін до регламенту, щоб примусити депутатів відвідувати засідання та врегулювати ситуацію з поверненням до розгляду законопроектів.

"Я запропонував народним депутатам розглянути зміни до регламенту, які передбачають зміни форми нашої роботи. Зокрема, введення трьох пленарних тижнів, але голосування – у вівторок і четвер. Доки ми не приймемо ці зміни, ми будемо кожної середи і п’ятниці опинятися у подібній ситуації (коли у залі недостатньо для голосування депутатів – УП)", - сказав Парубій.

Спікер попросив нардепів висловитися з цього приводу. "Вся країна зранку ходить на роботу, де отримує зарплату. І всій країні незбагненно, яким чином народний депутат не приходить на роботу, як солдат приходить на фронт на своє чергування, як шахтар приходить на шахту", - сказав Парубій.

Голова ВР заявив, що шукає компроміс. 

Через брак голосів у стінах парламенту Парубій оголосив ранкове засідання закритим.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...