Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія проводить спільні військові навчання з НАТО

Четвер, 12 травня 2016, 06:34

У Грузії на військовому аеродромі в Вазіані пройшла церемонія відкриття спільних з НАТО військових навчань Noble Partner 2016 ( "Гідний партнер 2016").

Про це повідомляє BBC.

Подібні навчання проводяться в Грузії вже вдруге. Як заявило міністерство оборони країни, їх мета - відпрацювання спільних дій військовослужбовців Грузії, США та Великобританії та підвищення бойової готовності грузинських військових для участі в операціях сил швидкого реагування НАТО (NRF).

На церемонії відкриття навчань були присутні представники керівництва Грузії, в тому числі президент Георгій Маргвелашвілі і прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі.

"Грузія обов'язково стане членом НАТО", - пообіцяв у своїй вітальній промові Маргвелашвілі.

Всього в навчаннях, які триватимуть до 26 травня, беруть участь 1300 військовослужбовців: 500 грузинських, 650 військовослужбовців європейського командування армії США і 150 британських військових.

Міноборони Грузії також відзначає, що вперше в історії збройних сил Грузії в навчаннях будуть використані американські танки "Абрамс". У навчаннях також будуть використані військовий американський літак типу C-130 і американський БМП "Бредлі".

Американські танки і БМП були доставлені в грузинський порт Поті з болгарського портового міста Варна.

Навчання вже викликали хворобливу реакцію Москви. Російський МЗС заявив, що розглядає "послідовне" освоєння "натовськими військовими грузинської території як провокаційний крок, націлений на свідоме розгойдування військово-політичної обстановки в Закавказькому регіоні".

Офіційний Тбілісі у відповідь на заяву Москви нагадав, що Грузія є незалежною і суверенною державою з правом проводити на своїй території навчання будь-якого виду, і що у країни є суверенне право самій обирати партнерів і форми співпраці у військовій сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...