"Закон Луценка" прийняли голосами олігархічних кланів – Лещенко

Четвер, 12 травня 2016, 12:42

Закон, що дозволяє призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, був прийнятий завдяки голосам депутатів, підконтрольних олігархам.

Про це пише в четвер у своєму Facebook депутат фракції БПП Сергій Лещенко.

"Юрій Луценко мчить на посаду генерального прокурора голосами одіозного олігарха, борги якого перед бюджетом досягають 20 мільярдів гривень (Коломойський - ред), а справа про замах на адвоката Карпенка так і не була завершена", – зазначив Луценко.

Депутат підкреслює той факт, що 39 голосів з 258 за "закон Луценка" віддали два олігархічні клани:

"Група Коломойського "Відродження" дала 20 голосів, ще 5 позафракційних депутатів з групи Коломойського (Батенко, Дідич, Дубінін, Денисенко, Шевченко). Плюс 14 голосів дає група газових олігархів "Воля народу", які облизуються на державну компанію "Укргазвидобування", – зазначає нардеп.

"Проти" відповідного законопроекту проголосували 58 нардепів.

Так, згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Верховної Ради, у фракції БПП "проти" голосували Віктор Кривенко, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Наталія Новак і Мустафа Найєм, утрималися - Юрій Македон і Віктор Пинзеник. Не голосували - Оксана Юринець і Рефат Чубаров.

Також майже повним складом проти законопроекту виступили фракції "Самопоміч" і "Батьківщина".

Фракція "Радикальна партія" дала 1 голос "проти" - Олег Ляшко. Водночас його соратники не голосували взагалі.

Як відомо, 11 травня депутати Віктор Король (БПП) і та Сергій Драюк ("Народний фронт") зареєстрували у Верховній Раді черговий новий законопроект, який дозволить кандидату на посаду генерального прокурора не мати юридичної освіти.

Згідно з ним, кандидат на посаду глави ГПУ повинен мати вищу освіту й стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.

Джерела "Української правди" повідомляли, що фракції коаліції "мобілізують" на четвер своїх депутатів, щоб прийняти закон про генерального прокурора, який дозволить лідеру фракції БПП Юрію Луценку очолити Генпрокуратуру.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування