Адвокат екс-беркутівців хоче, щоб суд допитав Януковича

Четвер, 12 травня 2016, 14:37

Адвокат екс-беркутівців, підозрюваних у вбивствах 48 учасників Євромайдану, просить суд допитати екс-президента Віктора Януковича в якості свідка.

Відповідне клопотання подав в ході судового засідання в четвер представник захисту Олександр Горошинський, передає ЛІГА.net.

"Допит цієї особи є необхідним в рамках засідання", – заявив адвокат.

За словами Горошинського, він зустрівся з Януковичем у квітні цього року в Москві і екс-президент-втікач нібито погодився дати свідчення в режимі відеоконференції з території РФ.

"Ніхто не давав наказів силовим шляхом розганяти Майдан і застосовувати вогнепальну зброю", – нібито сказав Янукович адвокату, додавши, що готовий дати свідчення в якості свідка в режимі відеоконференції.

Адвокат надав суду відео із зустрічі з Януковичем у Москві.

Суд прийме рішення по цьому клопотанню після перегляду відео і заслухавши думки сторін, зазначає видання.

Сторона держобвинувачення виступила проти задоволення такого клопотання.

"Ця особа є фігурантом іншого кримінального провадження, а захист хоче допитати його, як свідка", - заявив прокурор ГПУ Яніс Смирнов.

Раніше суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янишевського, Сергія Тамтури і Олександра Маринченка про повернення обвинувального акта прокуратурі для доопрацювання.

Янукович втік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані.

З тих пір він переховується на території РФ, яка не відповідає на запити про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Генпрокуратура повідомила Януковичу про підозру у декількох справах, зокрема – про заволодіння майном у "Межигір'ї", Сухолуччі, про зловживання службовим становищем при підписанні законів 16 січня, про створення злочинної організації за вчинення низки злочинів у дні Революції гідності.

Крім того, екс-президенту повідомили підозру у справі про отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара у понад 26,5 млн грн.

Адвокати Януковича вже пропонували режим відеоконференції для допиту, однак Генпрокуратура зазначала, що наполягає на допиті на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування