Європарламент закликав ввести санкції проти причетних до заборони Меджлісу

Четвер, 12 травня 2016, 13:41

Європарламент у четвер схвалив резолюцію, яка закликає ЄС поширити санкції на осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві на сайті інституції ЄС, передає Європейська правда.

Зокрема, в тексті резолюції відзначається, що Європарламент "висловлює свою тверду прихильність політиці невизнання незаконної анексії Криму і санкцій, введених після неї, і закликає розглянути питання розширення списку людей, щодо яких будуть введені санкції ЄС в контексті заборони Меджлісу".

Резолюція також "рішуче засуджує рішення так званого Верховного Суду Криму про заборону Меджлісу кримськотатарського народу, і вимагає його негайного скасування, а також вважає дане рішення системним та цілеспрямованим цькуванням кримських татар, і політично вмотивованою дією, спрямованою на подальше залякування законних представників татарської громади".

Як наголошується в документі, заборона Меджлісу є спробою "вигнати їх (кримських татар) з Криму, який є їх історичною батьківщиною".

Європарламентарі також засудили обмеження свободи ЗМІ в Криму, зокрема, відкликання ліцензії найбільшого кримськотатарського телеканалу ATR.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування