Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Профільний комітет вже підтримав кандидатуру Луценка

Четвер, 12 травня 2016, 16:38

Профільний комітет рекомендуватиме ВР надати згоду на призначення Луценка Генеральним прокурором.

Про це "Українській правді"  повідомили співрозмовники, знайомі з ситуацією.

13 членів комітету були за, 2 - проти. Проти депутати Павло Костенко та Віталій Купрій.

"Проаналізувавши зазначений проект члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України надати згоду на призначення Президентом України Луценка Юрія Віталійовича на посаду Генерального прокурора України та прийняти відповідну постанову (реєстр. № 4654)", - сказано в рішенні комітету.

Профільний комітет почав розгляд звернення президента Петра Порошенка до ВР про надання дозволу на призначення Юрія Луценка Генеральним прокурором близько 16 години. Про це "Українській правді" повідомив секретар  комітету  з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко.

"Затверджуємо кандидата в Генпрокурори Ю.В. Луценко", - повідомив він.

За інформацією Української правди, засідання комітету почалося близько 16 години.

Як відомо, у четвер о 12 годині Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволяють призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, а також унормовують реформу Генпрокуратури. 

Вже о 13:50 стало відомо, що голова ВР підписав цей закон, передав його президенту, який також поставив під законом свій автограф.

Близько 15:30 стало відомо, що Зміни до закону про прокуратуру, які надають право Юрія Луценку  бути призначеним Генеральним прокурором вже оприлюднений у спеціальному випуску "Голосу України".

В цей же час стало відомо, що у Верховній Раді зареєстровано постанову про надання згоди ВР на призначення президентом Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування