У Росії готуються забороняти виїзд підозрюваним в екстремізмі

П'ятниця, 13 травня 2016, 11:19

Державній думі Росії пропонують забороняти виїзд із Росії громадянам, яких підозрюють у вчиненні злочинів екстремістського спрямування.

Про це пише Meduza, зазначаючи, що після ухвалення відповідного законопроекту заборону в таких випадках можна буде накладати в досудовому порядку.

Уряд Російської Федерації дав позитивний відгук на закон №1039149-6 "Про внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації в частині встановлення додаткових заходів протидії тероризму й забезпечення громадської безпеки".

Законопроект, серед іншого, пропонує ввести додаткові обмеження для виїзду росіян за межі РФ. Якщо закон ухвалять, влада зможе забороняти виїзд із Росії громадянам на підставі підозри у вчиненні злочинів екстремістського спрямування, тобто  в досудовому порядку.

Як слідує з відгуку, російський уряд не має зауважень до цієї частини документа: він рекомендував доопрацювати законопроект лише в частині, яка стосується зберігання інформації операторами зв'язку.

Законопроектом пропонується зобов'язати операторів зв'язку й організаторів поширення інформації в інтернеті зберігати на території РФ 3 роки інформацію про прийем, передачу, доставку й обробку голосової інформації й текстових повідомлень, включаючи їхній зміст, а також зображення, звуки чи інші повідомлення користувачів.

В уряді РФ вважають, що потрібно зменшити обсяг пропонованої для зберігання інформації, враховуючи технічні можливості операторів зв'язку й організаторів поширення інформації, а також необхідність балансу інтересів сторін.

Як відомо, в анексованому Росією Криму переслідують кримських татар, зокрема, відкриваючи проти них справи за статтями про екстремізм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News