Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко заявив, що у нього є "тільки один вихід" і мало часу

П'ятниця, 13 травня 2016, 12:43

Юрій Луценко під час представлення його як генерального прокурора заявив, що у прокуратурі він буде спиратися на тих, хто служить закону.

"Я, можливо, вперше в житті хвилююся перед тим, як отримати такі відповідальні повноваження", – зізнався він.

"Після роботи в міліції і перебування за ґратами я чітко усвідомлюю специфіку цієї роботи. З іншого боку, я розумію, що ця посада дає колосальну відповідальність", – заявив Луценко.

"Я буду спиратися в прокуратурі на тих, хто хоче служити закону. Бо справедливість складається з двох частин: це функція покарання – і закон один для всіх, і це функція захисту від свавілля – справедливість має бути для кожного", – додав генпрокурор.

Луценко заявив: "Моя робота в МВС є прикладом того, що чесні й відповідальні працівники були захищені від політичного тиску, а кар'єристи були звільнені буквально в перший місяць".

Він додав, що його реформи в Міністерстві внутрішніх справ тоді не були підтримані, та й "тодішній президент до цього ставився як до чужої справи".

А згодом у країні відбувся реванш "мафіозної системи", коли "реальний гангстер захопив владу і всі державні інституції використовував для особистого збагачення", заявив Луценко.

"Саме тому ми прийняли закон про люстрацію. І подобається, чи не подобається – закон один для всіх. Тим не мене, рядовий працівник, який чесно і віддано служить закону, буде захищений повністю", – сказав новий генпрокурор.

Луценко зазначив, що зарплата працівників прокуратури потребує збільшення, але спершу треба "дати результат" і здобути довіру суспільства.

"Дуже б хотів, щоб ми працювали швидко. Суспільство не дає нам часу на розкачку. Я вчора згадував, що Леонардо да Вінчі малював тільки очі Джоконди 12 років. Але в нас немає навіть 12-ти місяців", – заявив генпрокурор.

Луценко отримав посвідчення генпрокурора
Луценко отримав посвідчення генпрокурора
FacebooK Лариси Сарган, речниці Луценка

"Нам доведеться працювати швидко, проте це не означає, що всупереч закону", – додав Луценко.

"Нам доведеться серйозно і тяжко працювати. Я розраховую саме на таку роботу і людей, котрі прийдуть із поза системи з юридичною освітою, і професіоналів та порядних людей, які перебувають у самій системі", – сказав він.

За словами Луценка, іншого шансу не буде.

"У мене є лише один вихід – дати результат. Іншого виходу ні в мене, ні в працівників прокуратури немає. Цим результатом має гордитися і система, і країна", - сказав він.

"Робитиму все, щоб так і сталося. Постараюся виправдати довіру президента, парламенту, тієї частини суспільства, яка вже вірить мені і повірить ще більше. І працюватиму тільки на це", – заявив Луценко.

Президент вручив йому посвідчення генерального прокурора.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування