Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Stratfor оприлюднив супутникове фото "Бука" у Макіївці

Субота, 14 травня 2016, 01:47

Оприлюднено супутниковий знімок, на якому видно, з великою ймовірністю, зенітно-ракетний комплекс "Бук" на причепі з тягачем із білою кабіною на вулиці окупованої Макіївки 17 липня 2014 року.

Знімок опублікувало аналітичне агентство Stratfor.

Грунтуючись на оприлюдненій нещодавно інформації Bellingcat про походження ЗРК "БУК", Stratfor виявив супутниковий фотознімок від 17 липня 2014 року, який підтверджує місцезнаходження установки у день катастрофи. На знімку видно установку "Бук" встановлену на тягачі з білою кабіною, що рухається на схід через місто Макіївка. Знімок, зроблений комерційним супутником приблизно за п’ять годин до збиття того дня над Донбасом "Боїнга" "Малайзійських авіаліній".

 

Агентство звертає увагу, що нова знахідка добре вкладається в наявний масив даних про пересування цього "Бука" від російського кордону до Донецька і далі до міста Сніжного на окупованих територіях, звідки, за даними розслідування, була запущена ракета "Бука", що збила літак.

В агентстві зауважили, що знімок, який воно оприлюднило, сам по собі не доводить, що літак збили саме з цього "Бука", але він далі підтверджує загальний перебіг подій, встановлений завдяки колективному аналізові відкритої інформації.

Раніше у мережі оприлюднили відеозапис, на якому нібито зафіксовано переміщення установки "Бук", з якої, ймовірно, у червні 2014 року над Донбасом збили "Боїнг-777". Судячи із запису, маршрут руху машини з установкою "Бук" із Донецька пролягав через окуповану бойовиками Макіївку, де її й зафіксували на відео.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування