Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Краматорську і Слов'янську стартувала нова поліція

Субота, 14 травня 2016, 16:05
У Краматорську і Слов'янську стартувала нова поліція
Мустафа Найєм

У Краматорську та Слов'янську (Донецька область) почала роботу патрульна поліція.

У церемонії приведення поліцейських до присяги взяв участь президент Петро Порошенко, глава МВС Арсен Аваков та глав Нацполіції Хатія Деканоідзе.

Присягу прийняли 194 патрульних поліцейських.

Як зазначив Порошенко у ході церемонії складання присяги поліцейськими, на одне місце у патрульній службі претендували 15 кандидатів.

"80% патрульних поліцейських - з вищою освітою, середній вік - 27 років.  17% патрульних поліцейських - жінки.  14 патрульних - учасники бойових дій на Донбасі. Якби нам таку якість правоохоронних органів на Донбасі 2 роки тому, у зародку б  придушили "русскую весну", - зазначив Порошенко. 

Як зазначив глава МВС Арсен Аваков, начальником Управління патрульної поліції у Краматорську і Слов'янську призначений Олександр Малиш  - учасник Євромайдану, боєць добровольчого батальйону МВС "Дніпро-1", учасник визволення Маріуполя і боїв під Іловайськом, де отримав поранення.

"Нагороджений медаллю "За військову службу Україні" та знаком "За захист Дніпропетровщини від сепаратизму", - зазначив Аваков. 

Як відомо, у квітні 2014 року міськвідділ міліції Краматорська штурмом захопили люди в камуфляжі. За кілька днів до того було захоплено Слов'янськ, який став штаб-квартирою сепаратистів. Згодом українська влада повернула контроль над цими містами.

У вересні 2015 року почався набір у департамент нової поліції Краматорська й Слов'янська.

Як зазначає депутат Мустафа Найєм, який бере активну участь у реформі поліції, конкурс у поліцію там був більше 15 осіб на місце.

"Майже кожен шостий патрульний – дівчина. Середній вік співробітників – 27 років", - пише він у Facebook.

 Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування