Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Коцюбинському під час обшуку депутати зчинили сутички

Субота, 14 травня 2016, 23:28

У Коцюбинській селищній раді у п’ятницю ввечері провели обшук у кримінальних провадженнях за фактами підроблення печатки і захоплення селищної ради.

Про це повідомляє поліція Київської області.

Правоохоронці працювали кілька годин, і доки тривали санкціоновані обшуки й допити, у приміщення селищної ради сторонніх не пускали. Однак біля будівлі зібралися мешканці Коцюбинського, які не погоджувались з діями правоохоронців та з розпуском селищної ради.

Як повідомляє прес-служба "Блоку Петра Порошенка" з посиланням на народного депутата Ольгу Червакову, не обійшлося без сутичок.

"У п’ятницю ввечері у дворі житлового будинку селища Коцюбинське депутати партії "Нові обличчя" та їхні прихильники влаштували сутичку з місцевими активістами та прихильниками селищної голови Ольги Матюшиної", - розповіла парламентар.

"Вони були обурені фактом обшуку, який обласне управління Нацполіції проводило в цей час в селищній раді в рамках кримінального провадження щодо підробки печатки самопроголошеною селищною головою Юлією Главацькою", - уточнила Червакова.

За її словами, у приміщенні відбувався тренінг для активістів та майбутніх кандидатів у депутати сільради, коли туди вдерлися близько 30 людей, серед яких і депутати "Нових облич", їхні родичі та молодики спортивної статури.

За словами Червакової, вони оточили активістів і спровокували декілька силових сутичок, намагаючись вчинити розправу над нею, звинувачуючи Червакову в обшуках.

Нардеп заявила, що їй невідомо, що відбувається в сільраді. І додала, що декілька разів бачила в соцмережах документи за підписом Главацької, скріплені підробною печаткою.

Словесні і фізичні сутички тривали близько двох годин, з 9 до 11 вечора, і супроводжувалися гучним криком з боку прихильників "Нових облич" та нецензурною лайкою у дворі житлового будинку, мешканці якого викликали поліцію.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, за кілька годин до того депутати селищної ради, їхні родичі та люди спортивної статури намагалися перешкодити слідчим діям: вони принесли до сільради шини та облили їх бензином, вибили скло в будівлі.

Самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька заявила, що її нібито побили поліцейські, й викликала "швидку".

Факт побиття заперечили активіст Юрій Устиновський, який перебував як понятий у раді, та один із депутатів Коцюбинської селищної ради, який був присутній при обшуку.

Як повідомляє БПП, члени "Нових облич" і особисто лідер партії, голова Ірпеня Володимир Карплюк чинили тиск на поліцію.

Поліція закликає не порушувати закон і громадський порядок та не піддаватися на провокації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування