Росіянку Леонову хочуть протримати під вартою до початку червня

Неділя, 15 травня 2016, 14:54

Росіянку Анастасію Леонову, яка 6 березня 2016 року вийшла з СІЗО, після чого її знову затримали, хочуть протримати під вартою до початку червня.

Про це 15 травня у Facebook повідомив адвокат Віктор Губський. 

"Захисту було вручено клопотання про продовження строку тримання під вартою Леонової до 9 червня, 16 травня це клопотання має розглядатися одним зі слідчих суддів Шевенковского районного суду", - повідомив він. 

Як відомо, 6 березня Анастасія Леонова, яку щойно звільнили з СІЗО, де вона утримувалася за підозрою у підготовці теракту у Києві, знову отримала від СБУ клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Леонову затримали у грудні 2015 року. Вона була на тренувальній базі "Правого сектора", де займалася висвітленням діяльності організації в інтернеті. Після конфлікту Леонова пішла на базу "громадянського корпусу" добровольчого батальйону "Азов" у Валках (Харківська область). Вона була затримана в Києві.

Леонова виявилася однією з трьох росіян, які, за заявою Служби безпеки України, входили до диверсійно-розвідувальної групи поряд з трьома українцями, і готували теракт у Києві.

Раніше Леонова дала письмове інтерв'ю російському телеканалу "Дождь", в якому заявила про тортури з боку СБУ.

Напередодні звільнення Леонової з СІЗО в СБУ заявили, що вона залишається у статусі підозрюваної, слідчі СБУ звертатимуться до суду з новим клопотанням про її тримання під вартою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування