Ар'єв взяв самовідвід з ТСК щодо офшорів

Вівторок, 17 травня 2016, 10:47

Народний депутат фракції БПП Володимир Ар'єв узяв самовідвід із ТСК з питань політичної корупції та офшорних компаній.

Про це він повідомив у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялося, що помічником у Ар'єва працював батько Ігоря Кононенка, який фігурує в "панамських архівах" з офшорною компанією Intraco.

"У 2013 році, в 7 скликанні Верховної Ради, законопроект 2626 про заборону забудови зелених зон мені допомагав робити фахівець в містобудуванні і транспорті Віталій Кононенко, якого я оформив на кілька місяців як помічника-консультанта на громадських засадах", – пише Ар'єв.

Депутат зазначив, що з його сином – Ігорем Кононенком познайомився під час виборчої кампанії до ВР 8 скликання.

"До вчорашнього дня я навіть не знав, що вони близькі родичі, бо після відмови ВР забороняти будівництво на зелених зонах, ми з Віталієм Кононеком більше не перетинались", – пише він.

"Логіка звинувачення Лещенком у конфлікті інтересів в даному випадку не працює, бо не я працював на Кононенка-старшого, а навпаки. Відповідно, нічим йому не зобов'язаний, сину й поготів", – зазначає Ар'єв.

Однак депутат вирішив взяти самовідвід з парламентської ТСК з питань політичної корупції та офшорних компаній.

"Я завжди своєю репутацією і діями доводив свою відданість пошуку правди і боровся з корупціонерами і маніпуляторами, незалежно від їхньої приналежності чи популярності. І якщо навіть теоретично ставиться під сумнів неупередженість результатів комісії, я не братиму участь в роботі ТСК", – резюмує депутат.

Як відомо, раніше депутат БПП Сергій Лещенко заявив, що член ТСК з офшорів депутат Ар'єв має конфлікт інтересів, оскільки його помічником у минулому скликанні працював Віталій Кононенко, батько заступника голови фракції БПП, чиє ім'я засвітилося в офшорному скандалі.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування