У НБУ кажуть, що Порошенко не порушував закон в офшорах

Вівторок, 17 травня 2016, 12:37

Відсутність індивідуальні ліцензії у фізичної особи не є порушенням режиму валютного ліцензування у випадку, якщо вона не здійснювала переказів за кордон для інвестиції в іноземну компанію.

Про це йдеться у коментарі Національного банку, переданому "Економічній правді".

Згідно з повідомленням, індивідуальна ліцензія Національного банку необхідна фізичній особі для здійснення переказу інвестиції в іноземну компанію.

"У випадку, якщо фізична особа не здійснювала переказів за кордон для інвестиції в іноземну компанію безпосередньо, то відсутність індивідуальної ліцензії у неї не є порушенням режиму валютного ліцензування", - заявили у НБУ.

Раніше народний депутат Ігор Луценко повідомив, що президент Петро Порошенко не отримував відповідної ліцензії на здійснення ним операції з інвестування за кордон, чим порушив норми українського законодавства.

"Цим фактично підтверджено грубе порушення Порошенком норм українського законодавства, за що передбачено відповідні санкції у вигляді накладення штрафу на суму, еквівалентну сумі валютних цінностей, інвестованих за кордон", - писав Луценко.

Народний депутат заявляв, що відповідно до постанови правління НБУ "Про затвердження Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон", для здійснення всіх видів інвестицій (незалежно від термінів та сум) резидент обов'язково повинен попередньо отримати ліцензію.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування