Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умеров: проводиться одна велика акція залякування кримських татар

Вівторок, 17 травня 2016, 13:51

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров прогнозує, що слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього окупаційною владою Криму, можуть початися вже на цьому тижні.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "День".

"... порушили кримінальну справу, звинувачують в тому, що я загрожую територіальній цілісності Російської Федерації, і взяли підписку про невиїзд за межі Криму. Напевно, якісь слідчі заходи почнуться вже на цьому тижні, – розповів Умеров.

"На допиті слідчий сказав, що 19 квітня я брав участь в одній з передач ATR, де висловлював щось проти Росії. Я ніколи не говорив нічого проти Російської Федерації, відповів я. Але те, що ми не визнаємо Крим російським", – це факт ", – зазначив він.

Умеров не в курсі, яка саме його фраза стала формальним приводом для порушення проти кримінальної справи окупаційною владою:

"Це передача за 19 березня на телеканалі ATR кримськотатарською мовою. Я її подивився, нічого такого, де б я закликав порушити територіальну цілісність РФ, не помітив. Там у мене було кілька фраз з критикою на адресу Путіна і, звичайно ж, я говорив , що Крим – це не Росія, що Крим повинен бути повернутий Україні, що це окупована територія ", – каже він.

"Вони вторглися на сусідню територію, і цю територію треба повернути, відновити кордони між Росією і Україною. І це стосується не тільки Криму, але й Луганська з Донецьком. Від цієї позиції я не буду відходити за жодних обставин", – підкреслив Умеров.

Він висловив думку, що проросійська влада Криму посилила гоніння з метою постраху - "під 18 травня, щоб кримським татарам не кортіло виходити на акції пам'яті".

"Зараз, напередодні чергової річниці депортації, у РФ є бажання нагнітати обстановку", – зазначив Умеров.

Він нагадав, що кілька днів тому понад сто осіб були затримані після п'ятничного намазу в мечеті в селі Молодіжне. Потім 25 осіб одночасно затримали на ринку в Євпаторії, нібито там ловили якихось нелегалів. Але чомусь відбирали тільки кримських татар. Потім 12 травня в Бахчисараї було шість обшуків в один день.

"Це все - довгий ланцюг різних заходів для того, щоб тримати кримськотатарський народ в постійному стані страху. Тобто це одна велика акція залякування", – говорить Умеров.

Він зазначив, що всі ці акції залякування, насправді, призводять до об'єднання кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...