Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові забрали мандат у проросійського депутата

Вівторок, 17 травня 2016, 15:28

Депутата Харківської міськради від партії "Відродження" Андрія Лесика позбавили депутатського мандату як проросійського депутата-піарника, який не виправдав довіри партії.

Відповідне рішення було ухвалене на позачерговій сесії повідомляє 17 травня "Укрінформ".

За позбавлення Лесика депутатського мандату проголосували 63 депутата, проти - 1. Відразу після оголошення результатів голосування міський голова Геннадій Кернес попросив Лесика залишити сесійну залу, і Лесик пішов зі словами "До побачення".

В обговоренні ситуації з Лесиком до голосування взяли участь близько десяти депутатів міськради, які засудили його позицію.

Характеризуючи депутата, Кернес, зокрема, наголосив, що той пройшов у міськраду з партією "Відродження", оскільки "по-іншому він пройти не міг".

При цьому, за словами Кернеса, діяльність Лесика інакше як підривною назвати не можна, оскільки він багаторазово виступав і діяв всупереч рішенням і позиції партії та її фракції, займався дешевим популізмом та самопіаром, не беручи участі у вирішенні проблем міста.

У свою чергу Лесик під час обговорення заявив з трибуни сесії, що його хочуть виключити за події 9 травня.

"Я йшов у колоні ветеранів. Було б правильно, якби кожний депутат, як я, йшов з георгіївською стрічкою, яку, я впевнений, 9 травня 2017 року ви знову надінете. Приймайте рішення, але совістю торгувати не треба", – заявив Лесик.

Водночас, підтримавши позицію фракції "Відродження" щодо Лесика, фракція "Самопоміч" відмовилася голосувати, вважаючи, що вирішувати це питання без заяви Лесика незаконно: "Він оскаржить це рішення в судах".

Як відомо, 9 травня на Меморіалі Слави в Харкові депутат Андрій Лесик з'явився з георгіївською стрічкою. Унаслідок цього сталася бійка між проукраїнськими активістами та їх опонентами.

Лесик - голова Харківської організації "Український вибір" Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування