Поліцейські склали фоторобот викрадача стародруку з бібліотеки

Вівторок, 17 травня 2016, 20:09

Правоохоронці склали фоторобот чоловіка, якого підозрюють у викраденні першої друкованої книги України з бібліотеки ім. Вернадського.

Про це повідомила прес-служба управління Нацполіції у Києві.

Згідно з інформацією, стародрук "Апостол" Івана Федорова 1574 року зник 10 травня. Крадіжку виявила заступник з наукової роботи.

Зі слів працівників бібліотеки, до них прийшов чоловік, який назвався представником контролюючого органу і надав копії документів для проведення звірок тих книг, які в них зберігаються. Після чого назвав список тих видань, які він би хотів перевірити.

При цьому чоловік попросив окреме приміщення, де б він зміг спокійно працювати.

Упродовж дня підозрюваний кілька разів виходив із приміщення, залишавши при цьому свої речі. Наприкінці робочого дня він знову вийшов і назад уже не повернувся.

"Коли персонал бібліотеки почав звіряти видані йому для ознайомлення видання, вони виявили відсутність стародруку", - зазначили у поліції.

Правоохоронці вже описали зовнішність чоловіка: на вигляд 35-40 років, зріст 170-172 см, вилиці широкі, волосся русяве, ніс і губи середнього розміру, худорлявої статури.

 

У поліції просять уважно подивитися на фоторобот, зроблений за описом людей, які безпосередньо з цим чоловіком контактували. Людей, які впізнали підозрюваного, просять повідомити за телефоном 102 або (044)486-03-06, 486-56-02.

Видання "Апостол" має велику наукову й історичну цінність. Відомо про понад 90 примірників цього видання. Книга містить церковнослов’янський переклад "Діянь і послань апостольських".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування