Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В окупованому Криму скасували режим НС, пов'язаний з енергодефіцитом

Середа, 18 травня 2016, 13:26

Режим надзвичайної ситуації, що діяв майже півроку в Криму через енергодефіцит, 18 травня скасували.

Про це повідомив журналістам голова окупаційного уряду Криму Сергій Аксьонов, передає ТАСС.

"У зв'язку із завершенням робіт з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня реагування скасовано режим НС для органів управління та сил територіальної підсистеми Республіки Крим", – сказав він.

Аксьонов нагадав, що режим НС був введений в Криму 22 листопада 2015 року.

Він запевнив, що режими надзвичайної ситуації на півострові більше вводитися не будуть.

"Сьогодні все нормально. Більше режимів обмеження на території Республіки Крим не буде ні для населення, ні для підприємств", – сказав Аксьонов.

Він зазначив, що система енергозабезпечення півострова в даний час ще тестується.

"Навіть якщо якісь невеликі аварійні роботи будуть проводитися, вони будуть займати не більше ніж півдня", – сказав Аксьонов.

За його словами, з точки зору розвитку інфраструктури та промисловості півострова дефіцит електроенергії в Криму збережеться.

"Можливо, з точки зору розвитку будуть існувати певні обмеження, певний дефіцит буде. Але ми впевнені, що в 2017 році, після закінчення будівництва електростанції в Севастополі ця проблема піде в небуття", – сказав Аксьонов.

Як відомо, з грудня 2015 року в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової Україною через пошкодження електроопори в Херсонській області.

Пізніше ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегават, була відновлена, проте електроенергія в Крим не надходила, оскільки завершилася дія контракту на поставку електроенергії на півострів.

Президент Росії Володимир Путін запустив останню – четверту – нитку енергомосту в окупований Крим з території Краснодарського краю "Тамань - Комиш-Буруі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування