Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст не збирається допитувати Януковича по скайпу

Середа, 18 травня 2016, 14:33

Міністр юстиції Павло Петренко дав зрозуміти, що Мін'юст не буде подавати запити своїм колегам в РФ щодо проведення відеоконференції для допиту екс-президента Віктора Януковича.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я можу тільки подати запит і публічно звернутися, щоб Янукович сюди приїхав і дав свідчення ... Все: інших запитів особисто я робити не буду", – сказав міністр.

"Моя особиста позиція: я вважаю, що Янукович повинен бути як можна швидше засуджений. І для цього всі інструменти, в тому числі заочного кримінального провадження, у нас є", – додав він.

За словами Петренка, наявність вироку дає можливість конфіскації вкраденого з бюджету майна.

Він нагадав, що, зокрема, у прокуратури з'явився ще один інструмент для повернення незаконно вивезених з України держкоштів – це спецконфіскація активів, отриманих непідтвердженим чином.

"Зараз в української прокуратури, напевно, є повний арсенал інструментів для повернення корупційних активів, які є в світі", – додав міністр.

Як відомо, 12 травня Святошинський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката Олександра Горошинского про можливість допиту Януковича в режимі відеоконференції. Адвокат надав суду відеозапис спілкування з Януковичем у Москві, в якому той говорить про готовність давати свідчення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...