МОК допустив відсторонення Росії від Олімпіади-2016

Середа, 18 травня 2016, 14:55

Російську збірну можуть відсторонити від участі в Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро через допінговий скандал.

Таку позицію висловив голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише "Новая газета".

За його словами, участь Росії в Олімпійських іграх залежить від результатів перевірки Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Якщо вона покаже, що спортсмени вживали допінг, МОК буде змушений ухвалити рішення "між колективною й індивідуальною відповідальністю".

Бах наголосив, що це станеться, якщо WADA виявить існування "організованої" системи допінгу за участю міжнародних федерацій.

Раніше в Міністерстві спорту Росії заявили, що готові сприяти розслідуванню WADA звинувачень у вживанні допінгу російськими спортсменами на зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі.

Напередодні газета The New York Times із посиланням на джерела повідомила, що Міністерство юстиції США почало розслідування про вживання допінгу російськими спортсменами. Перевірять причетність до допінгу спортсменів і тренерів, а також представників влади РФ.

12 травня у The New York Times вийшла стаття, після якої розгорівся допінговий скандал. У ній екс-керівник московської антидопінгової лабораторії Родченков заявив, що російські спортсмени вживали допінг під час зимової Олімпіади 2014 року в Сочі.

Більше того, він зізнався, що особисто розробив суміш із трьох заборонених препаратів, змішував їх із алкоголем і давав спортсменам. Крім цього, брав участь у підміні проб сечі спортсменів, які мали направляти на допінг-проби.

Міністр спорту Віталій Мутко після цього сказав, що визнання Родченкова – абсурд. Втім, пізніше він вибачився за російських спортсменів, які вживали допінг.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав заяву Родченкова "наклепом перебіжчика" і заявив про готовність підтримати позови до видань за такі публікації.

Літні Олімпійські ігри 2016 року пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. Це буде перша Олімпіада, яка відбудеться в Південній Америці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування