Порошенко полегшив вступ у "виші" для абітурієнтів із зони АТО

Середа, 18 травня 2016, 15:13

Президент Петро Порошенко підписав закон, що забезпечує доступність якісної освіти для дітей – мешканців Луганської та Донецької областей.

Також цей закон надає підтримку переміщеним із тимчасово окупованої території вищим навчальним закладам, повідомляє прес-служба президента.

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції" (№1114-VІІІ) 19 квітня 2016 року.

Як зазначається, закон спрямовано на створення додаткових можливостей щодо прийому на навчання до вищих навчальних закладів, проходження державної підсумкової атестації та отримання документа державного зразка про повну загальну середню освіту для осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції (на період її проведення).

Зазначені особи отримають можливість вступати до вищих навчальних закладів, які були евакуйовані із зони проведення антитерористичної операції та окупованої території, а також "вишів", які розташовані на території Луганської і Донецької областей, де діють обласні військово-цивільні адміністрації, склавши лише вступні іспити на конкурсній основі.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через місяць із дня набуття чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування