Інтерпол досі розшукує Януковича, подорожувати він не може - ГПУ

Середа, 18 травня 2016, 15:56

Інтерпол розшукує колишнього президента України Віктора Януковича в одній кримінальній справі.

Про це середу заявив начальник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, який займається справою вбивств на Майдані. 

"Інтерпол надав дозвіл на здійснення міжнародного розшуку у одній кримінальній справі. За підозрою до причетності у розтраті коштів виділених на створення телекомунікаційної мережі  під час приватизації "Укртелекому", - сказав він.

"За цим провадженням він перебував у міжнародному розшуку і перебуває, єдине що, у зв'язку зі скаргою адвокатів (Януковича – ред.) на таке рішення Інтерполу, Інтерпол призупинив публікацію цих файлів. Тобто тут все питання до правоохоронних органів Інтерполу, чи вони надають цю інформацію в інші країни для затримання, чи не надають. Тому що з баз про міжнародний розшук він не видалений", - додав Горбатюк.

Говорячи про інші справи, Горбатюк зазначив, що Інтерпол упродовж 11 місяців не надає відповіді щодо того, чи оголошувати Януковича у розшук ще й по них.

"Щодо Сухолуччя та Межигір'я, та отримання хабарів за видані і невидані книжки, направлені документи і уже до 11 місяців Інтерпол не надає відповіді, чи оголошувати чи не оголошувати його у розшук", - сказав він.

На питання, чи може Янукович вільно подорожувати світом, Горбатюк відповів: "на мою думку він не може. З баз даних Інтерполу він не видалений і тут все буде залежати від тих держав, в які він заїде, чи будуть вони його затримувати чи ні".

"Хай спробує виїхати. Він буде затриманий", - сказав Горбатюк.  

Як відомо, у середу адвокат Януковича заявив, що екс-президент Віктор Янукович має право подорожувати.

Раніше в українському Інтерполі заявили, що розшук Януковича триває, аІнтерпол обмежив публічний доступ до інформації про розшук Віктора Януковича тимчасово.

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News