Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко створить комісію для надання автономії кримським татарам

Середа, 18 травня 2016, 16:33

Президент Петро Порошенко ініціює зміни до Конституції України щодо створення в Криму національної автономії кримських татар.

Про це він заявив у виступі з нагоди 72 річниці депортації кримських татар аз Криму.

"Україна, світ не повинні допустити, аби трагедія кримськотатарського народу повторилася знов", - сказав президент і додав, що це спільна позиція всіх партнерів України.

"Перед нашими партнерами ми вже порушили питання щодо не лише продовження, алей посилення санкцій проти Росії та її маріонеток у Криму у зв’язку з погіршенням ситуації з правами та свободами наших громадян", – зазначив Порошенко.

Президент наголосив: "Наша задача – захистити кримськотатарський народ та його Батьківщину в Криму, а стратегічно – крок за кроком звільняти український півострів від російської окупації".

"З запізненням усвідомлюємо необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар із повним, зрозуміло, гарантуванням рівних прав і свобод етнічних українців, росіян та інших етносів півострова", – сказав Порошенко.

"Ми зобов’язані розпочати в парламенті України процес внесення змін та доповнень до розділу X Конституції України – "Автономна Республіка Крим", які повною мірою витікали б з невід’ємного права кримських татар на самовизначення у складі суверенної і незалежної Української держави", – заявив він.

"І я звернусь до Конституційної комісії із закликом утворити найближчим часом із членів Конституційної комісії та представників Меджлісу, експертів робочу групу з підготовки змін та доповнень зазначеного розділу", – повідомив президент.

Порошенко переконаний: "Крим був, є і буде залишатися невід’ємною частиною України, а країну-злодія буде примушено повернути вкрадене – яким би тривалим не виявився процес деокупації півострова".

"Такий злочин, як анексія не має в міжнародному праві строку давност", – заявив президент..

"І я впевнений, що ми обов’язково повернемо український суверенітет на Крим і на окуповані райони Донбасу. До моменту ж повернення Криму ключовим нашим завданням є захист прав і свобод наших громадян у Криму… і всебічна підтримка спротиву окупаційній владі", – сказав він.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...