У Москві судять художника за підпал дверей ФСБ

Середа, 18 травня 2016, 16:36

У Москві почався судовий процес над художником Петром Павленський у справі про підпал дверей ФСБ.

Про це повідомляє в середу "Новая газета".

На самому початку засідання Міщанського суду Павленський зажадав перекваліфікувати справу на статтю "тероризм" і дотримується регламенту мовчання, не відповідаючи на жодне запитання.

Прокурор Сизов зачитав у суді обвинувальний висновок, в якому сторона обвинувачення обґрунтовує культурну цінність будівлі ФСБ на Луб'янці, збиток якого художник завдав в ході своєї акції.

"На думку державного обвинувачення, будівля ФСБ на Луб'янці має історичну та культурну цінність, оскільки в 1930-х роках "в будівлі утримувалися під арештом видатні діячі культури", – пояснив прокурор.

Художника Павленського судять за акцію "Загроза. Палаючі двері Луб'янки": в ніч на 9 листопада 2015 року художник облив бензином і підпалив двері будівлі ФСБ на Луб'янській площі в Москві.

Художника звинувачують за ст. 243 КК РФ "Знищення об'єктів культурної спадщини", а збиток його дій оцінили в 480 тисяч рублів.

Сам Павленський регулярно вимагає, щоб акцію кваліфікували за статтею "тероризм", в знак солідарності з Сенцовим і Кольченком, які отримали великі терміни за статтею "тероризм" за звинуваченням у підпалі дверей приймальні "Єдиної Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування