Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від НАЗК вимагають запустити електронні декларації з 1 липня

Четвер, 19 травня 2016, 09:02

Transparency International Україна та Центр протидії корупції вимагають від Національного агентства з питань запобігання корупції запустити електронну систему декларування не пізніше 1 липня 2016 року.

Про це йдеться у спільній заяві антикорупційних організацій, текст якої має "Українська правда".

З огляду на численні спроби попереднього уряду та низки парламентарів заблокувати запуск системи електронного декларування, члени організацій закликають представників НАЗК негайно розпочати роботу з її запровадження.

"Ми віримо, що НАЗК має усі важелі та можливості для того, аби бути провідним і найбільш ефективним органом протидії корупції в Україні. Ми усвідомлюємо, що зараз представники НАЗК несуть повну відповідальність за основні механізми запобігання корупції в Україні. Тому сподіваємося, що інституція запрацює повноцінно та ефективно, розбудовуючи найвищу довіру до себе", - зазначено у заяві.

Члени організацій наголошують, що запит громадянського суспільства на повноцінну роботу головного інструменту НАЗК – систему електронного декларування статків–зростає з кожним днем.

Будь-яке відтермінування запуску системи невідворотно призведе до регресу антикорупційної реформи в Україні, зазначили в організаціях.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування