Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

План дій уряду на цей рік затвердять за тиждень

Четвер, 19 травня 2016, 14:57

План пріоритетних кроків Кабінету міністрів на поточний рік мають затвердити наступного четверга, 26 травня.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, презентуючи план уряду 19 травня.

"Ми формуємо операційний план наших пріоритетних завдань до кінця 2016 року. І до кінця 2016 року ми розробимо середньострокову стратегію розвитку нашої держави", – сказав він.

25-29 квітня розробляли перший "драфт" (чернетку) плану – і на стратегічних сесіях із міністрами було визначено стратегічні завдання, а потім пропозиції доопрацьовували.

"Ми плануємо, що ми вийдемо на фіналізацію цього документа, на остаточне затвердження 26 травня", – сказав він.

Прем'єр наголосив, що план дій обговорять на Національній раді реформ і з парламентарями. Він також закликав до швидкої дискусії експертів та громадськість.

"За показником прозорості формування державної політики індексу конкурентоспроможності світового економічного форуму Україна посідає 104 місце серед 144 країн… Наш потенціал зовсім інший", - сказав він, тому потрібно змінити систему напрацювання й ухвалення урудявих рішень.

"Ми маємо відмовлятися від невластивих функцій уряду – передавати їх на місця, на міністерства… Один із очікуваних результатів – ми хочемо не менше 30% прийняття рішень передати на нижчий рівень", – заявив прем’єр.

Гройсман запевнив, що головний пріоритет Кабміну – забезпечити високий рівень життя громадян, що потребує стабілізації та економічного зростання.

Державна служба після реформи має бути професійною і ефективною.

Дерегуляція покликана мінімізувати контакт людини з чиновниками, знизити тиск на громадянина в процесі отримання довідок тощо.

Також необхідно забезпечити безпеку громадян, якісні умови для розвитку бізнесу, підвищити якість державного управління, провести податкову реформу тощо

Державна фіскальна служба має перетворитися на сервісну службу, наголосив прем’єр

"Найближчим часом ми запропонуємо зміни щодо митниці", – поінформував Гройсман.

Прем’єр зазначив, що 25 років тому Україна перебувала майже на рівних позиціях із сусідніми країнами, але вони подолали ключові проблеми, а Україну в цей час охопили тінізація економіки, непрогнозованість і нестабільність економіки, високий рівень корупції.

"Фактично всі 25 років люди живуть в умовах не зовсім зрозумілої економічної політики, постійно відчувають брак робочих місць, якісних заробітних плат, адекватних соціальних стандартів, тому що наша система абсолютно викривлена", - сказав Гройсман.

Тепер уряд визначив стратегічні пріоритети. Але найголовніше – не сформувати план, а виконати його, наголосив прем’єр-міністр.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...