Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ розповіло про запобігання "паризьким" терактам в Росії

Четвер, 19 травня 2016, 16:59

Директор ФСБ Росії Олександр Бортніков стверджує, що його відомство припинило діяльність злочинної групи, члени якої планували здійснити теракти за "паризьким сценарієм" у великих містах РФ.

Про це заявив директор ФСБ Олександр Бортніков на засіданні Ради керівників органів безпеки і спецслужб країн СНД в Мінську, повідомляє ТАСС.

За словами Бортнікова, операція була проведена спільно з Комітетом нацбезпеки Білорусі.

"Була припинена діяльність злочинної групи, члени якої планували вчинити терористичні акти за паризьким сценарієм у великих містах Росії. Після чого вони хотіли виїхати в Сирію і вступити в ряди ІДІЛ", – сказав він.

Бортніков зазначив, що в Білорусі був виявлений оголошений в міжнародний розшук за причетність до міжнародної терористичної організації громадянин Росії, який брав участь у бойових діях в Сирії і планував сховатися в одній з європейських країн.

Він вважає, що боротися з тероризмом потрібно, в тому числі, шляхом контрпропаганди.

"Органам безпеки і спеціальних служб необхідно постійно працювати над вдосконаленням механізмів контрпропаганди і дискредитації ідеології тероризму в ЗМІ, в тому числі в Інтернеті", – сказав він.

"Міжрелігійні та міжнаціональні конфлікти, "кольорові" революції, громадянські війни, по суті, перейшли в розряд буденності. Сучасний порядок денний вимагає від нас пошуку нових превентивних заходів, ефективних шляхів реагування на виникаючі виклики і загрози, налагодження надійної системи захисту простору СНД від деструктивного зовнішнього впливу", – додав Бортніков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування