Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тероризм найбільш ймовірна причина аварії літака EgyptAir

П'ятниця, 20 травня 2016, 04:02

Теракт - більш ймовірна, ніж технічний збій причина аварії літака EgyptAir.

До такої думки прийшли французькі і єгипетські чиновники, повідомляє The Guardian.

Міністр авіації Єгипту, Шериф Фатхі, сказав, що він не хотів би передчасно робити висновки, але додав: "Імовірність іншої дії або теракту, вище, ніж можливості технічного збою".

Президент Франції Франсуа Олланд також не виключає, що причиною катастрофи міг бути теракт.

"Коли ми з'ясуємо правду, ми будемо робити висновки, чи був це нещасний випадок або щось ще, можливо, терорист", - сказав Олланд.

Міністр оборони Греції, Панос Камменос, сказав, що літак здійснив "раптові повороти" в повітрі перед тим як впав і зник з радарів в південному Середземномор'ї.

"Літак здійснив 90-градусний поворот наліво і 360-градусний поворот направо, знизившись з 37000 до 15000 футів, а сигнал був втрачений на висоті близько 10000 футів," сказав Камменос.

За його словами, диспетчери намагалися встановити контакт з літаком за 10 миль до його виходу з грецького повітряного простору, але не отримали жодної відповіді.

Грецька влада веде розслідування щодо капітана торгового судна, який повідомив, що бачив "полум'я в небі" в 130 морських милях  на південь від острова Карпатос.

Прем'єр-міністр Єгипту Шериф Ізмаїл, також назвав тероризм одним з можливих пояснень. "Ми не можемо виключати щось в цей час або підтвердити що-небудь", - сказав він.

Колишній президент французького бюро з розслідування авіакатастроф також припустив ймовірність вибуху на борту бомби або смертника-терориста.

Нагадаємо, літак авіакомпанії EgyptAir, що виконував рейс MS804 з Парижа до Каїра, зник з радарів вранці у четвер, 19 травня. На борту авіалайнера перебували 66 осіб: 56 пасажирів та 10 членів екіпажу. Серед них, зокрема, - 30 єгиптян та 15 французів.

Раніше грецький фрегат, який бере участь у пошуковій операції через падіння літака авіакомпанії EgyptAir, знайшов два великі пластикові уламки у морі на відстані 230 миль південніше острова Крит.

Водночас, керівник служби розслідувань авіакатастроф і авіаційної безпеки Греції Атанасіос Бініс спростовує, що знайдені уламки належать літаку EgyptAir.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування