ЦВК призначила вибори у ще двох округах

П'ятниця, 20 травня 2016, 13:11

Центральна виборча комісія призначила на 17 липня проміжні вибори народних депутатів у 114 і 183 виборчих мажоритарних округах.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні комісії в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вибори призначено у зв'язку з тим, що були достроково припинені повноваження нардепів Юрія Гарбуза й Андрія Гордеєва, вибраних у 114 і 183 округах відповідно (Луганська й Херсонська області).

ЦВК звернулася до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо надання висновку про можливість організації й підготовки проведення проміжних виборів на окремих виборчих дільницях у межах округу №114.

Крім того, Центрвиборчком звернувся до Верховної Ради й Кабінету міністрів із проханням виділити додатково 12,5 млн гривень для проведення проміжних виборів народних депутатів.

Як відомо, 28 квітня президент Петро Порошенко призначив головою Херсонської обласної державної адміністрації народного депутата фракції БПП Андрія Гордеєва, обраного в окрузі №183 (Херсонська область).

29 квітня Порошенко призначив керівником Луганщини депутата фракції БПП Юрія Гарбуза, обраного в одномандатному окрузі №114 (Луганська область). Гарбуз – виходець із смт Мілове на Луганщині.

19 травня Верховна Рада достроково припинила їхні повноваження народних депутатів.

10 травня ЦВК призначила на 17 липня 2016 року проміжні вибори народних депутатів у 4-х одномандатних округах: № 27 (Дніпропетровська обл.), № 85 (Івано-Франківська обл.), №151 (Полтавська обл.) і № 206 (Чернігівська обл.) у зв'язку з достроковим припиненням повноважень нардепів Бориса Філатова, Ігоря Насалика, Тараса Кутового й Владислава Атрошенко, обраних у цих округах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування