Кіпрська юристка: фонд Порошенка платив "живими грошима" – ЗМІ

П'ятниця, 20 травня 2016, 14:13

Фонд Петра Порошенка ПАТ "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Кепітал" сплатив 4 мільйони євро комбінованим платежем: і грошима, і активами.

Про це у коментарі OCCRP та "Слідству.Інфо" заявила керівник кіпрської юридичної фірми Єлена Константіну, пише "Громадське".

Елена Константіну, керівник кіпрської юридичної фірми Elena Constantinou Law Office, коментуючи оригінальний документ з кіпрського реєстру грецькою мовою, зазначає, що поле документа "Тип платежу" насправді має два записи.

"Слово metrita може означати лише "готівка". Фраза se idos значить "сплата натурою", це можуть бути векселі, акції, кілограми металу тощо. Готівкою було сплачено лише частину. Ми не знаємо точної суми", - пояснює вона.

 

Стосовно тверджень юристів Порошенка, що за акції взагалі не було сплачено готівкою, Константіну підкреслює, що кіпрська фірма Dr. Chrysostomides & Co, що займається офшорами Порошенка, відома своєю якісною роботою з документами.

"Доктор Хрісостомідіс поважний адвокат і не дозволив би подібних помилок. Якщо вони подали такий документ, це означає, що транзакцію закрито і частину акцій сплачено готівкою. З юридичної точки зору заперечити це їм буде дуже складно", - сказала Константіну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці березня ПАТ "ЗНКІФ "Прайм Ессетс кепітал", яке належить Порошенку, купило акції спорідненої кіпрської фірми на майже 4 мільйони євро.

Опитані журналістами експерти підтвердили, що платіж був здійснений грошима (готівкою або переказаний на рахунки). Вони також висловили думку, що це було зроблено для виведення валюти за кордон – всупереч прямій забороні НБУ.

У свою чергу, юристи фірми ICU заперечили, що гроші виводилися з України, повідомивши, що за акції кіпрської фірми було сплачено лише статутним капіталом у українському ТОВ.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News