Слідчі про Шевцова: ходити на парад в Криму - це не держзлочин

П'ятниця, 20 травня 2016, 17:12

Кримінальне провадження щодо екс-голови Вінницької обласної поліції Антона Шевцова за підозрою у державній зраді закрили за відсутністю складу злочину.

Про це у п’ятницю на прес-конференції заявив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Держприкордонслужби прокуратури Вінницької області Костянтин Гоздун, повідомляє "Укрінформ".

"У ході досудового розслідування будь-яких фактичних даних, які б вказували на умисні дії Шевцова, вчинені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній економічній чи інформаційній безпеці України не встановлено", – зазначив Гоздун.

За його словами, відповідною постановою прокуратури кримінальне провадження закрите 17 травня.

У ході досудового слідства були опитані свідки, зокрема, громадські активісти, які написали заяву до СБУ, де звинувачували Шевцова у державній зраді, журналісти, та особи, які працювали з ним у різний час, починаючи з часів Майдану.

За словами слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області Андрія Мироненка, у рамках кримінального провадження було досліджено масиви інформації, якими володіють мобільні оператори за трирічний період з приводу телефонних дзвінків Шевцова, обшукано його помешкання та службовий кабінет, перевірено гаджети.

Жодна з перевірок не підтвердила вчинення Шевцовим державної зради, зазначив слідчий.

Встановлено, що у вказаний період Шевцов 42 рази перетинав кордон України, у тому числі їздив на тимчасово окуповану територію Криму, де й досі мешкає його сім’я. Утім, завжди з дозволу свого керівництва.

Спікери заперечили тиск на них під час проведення досудового слідства у справі Шевцова.

Що ж стосується звинувачень у відвідуванні ним параду в окупованому Криму, спільного фото з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим, фото на тлі будівлі з російським прапором, а також фотографії його сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму, то це компрометуючі дії, а не державний злочин, і вчинив їх Шевцов, не будучи посадовцем державних структур України, зазначив представник прокуратури.

Як відомо, Шевцова, звільненого за власним бажанням з посади начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області 14 березня, вночі 17 березня Служба безпеки України затримала на кордоні з Білоруссю.

У нього також знайшли квиток на авіарейс з Мінська до Москви.

18 березня Шевцову було оголошено підозру у державній зраді та відкрито кримінальне провадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...