Екс-співробітника колонії викликають на допит у справі Тимошенко

П'ятниця, 20 травня 2016, 21:17

Прокуратура Харківської області викликає на допит екс-співробітника Качанівської виправної колонії Євгенія Зимогляда у справі про застосування сили до лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко під час її примусового транспортування в Центральну клінічну лікарню №5.

Про це йдеться в оголошенні, опублікованому на офіційному сайті прокуратури Харківської області в п'ятницю.

"Вам необхідно з'явитися 24.05.2016 о 09:30 в перший слідчий відділ слідчого управління прокуратури Харківської області... до слідчого в ОВС Лук'янчук О.І. для допиту Вас як підозрюваного і ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк, Зимогляд був одним з трьох співробітників Качанівської колонії, підозрюваних в застосуванні сили до екс-прем'єра. Він сховався від слідства. Матеріали щодо нього були виділені в окреме провадження, а його самого оголошено в розшук.

Як відомо, 20 квітня 2012 року Тимошенко перевезли з Качанівської колонії, де вона відбувала покарання за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією, в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці".

Пізніше Тимошенко і її захисники заявили про те, що співробітники колонії побили її і транспортували примусово. Співробітники колонії звинувачення на свою адресу категорично заперечували.

7 листопада 2014 року першому заступнику начальника Качанівської колонії Андрію Коваленку та заступнику начальника колонії Андрію Парамію було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У грудні 2014 року справа була передана в Червонозаводський райсуд Харкова.

У жовтні 2015 року Червонозаводський райсуд Харкова визнав

Коваленка і Парамея винними.

Коваленко засуджений до реального терміну покарання - три роки позбавлення волі, Парамей - до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Кожен повинен заплатити штраф 8,5 тис. грн. Крім того, вони обидва позбавлені права займати посади в правоохоронних органах на 3 роки і позбавлені спеціальних звань.

У січні 2016 року апеляційний суд Харківської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисту, яка вимагала виправдати обох обвинувачених, і частково задовольнив апеляцію держобвинувачення. Він скасував штраф, який вони повинні були заплатити, але залишив в силі основне покарання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування