Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фонд Порошенка не платив готівкою за випуск акцій - кіпрська фірма

П'ятниця, 20 травня 2016, 22:24

Фонд "Прайм Ессетс Кепітал", бенефіціаром якого є президент Петро Порошенко, не оплачував грошима підписку на акції компанії CEE Confectionary Investments Limited.

Про це йдеться в листі кіпрської фірми Dr. K. Chrysostomides & Co LLC., який "Економічній правді" передали радники Порошенка, відповідальні за передачу "Рошен" в сліпий траст.

"За винагороду в загальному розмірі 3,926 млн євро CEE Confectionary Investments Limited (далі - компанія) випустила акції на користь Фонду "Прайм Ессетс Кепітал" на підставі договору про підписку на акції від 25 березня 2016 року", - наголошується в листі.

"Згідно з угодою, передплатник погодився сплатити передплату на акції в натуральній формі шляхом передачі частки в ТОВ "Центрально-Європейська Кондитерська Компанія", зареєстрованому в Україні, на користь Confectionary Investments Limited. Під час випуску акцій платежі в грошовій формі не здійснювалися", - йдеться в документі.

 
Натисніть, щоб збільшити
 

Як зазначається, після дати заснування компанія не відкривала банківський рахунок, тому єдиним можливим способом прийняття оплати за підписку на акції є оплата в натуральній, а не в грошовій формі.

"На нашу професійну думку, саме договір і внутрішні реєстри компанії і є належним підтвердженням способу оплати підписки на акції, а не форма HE12, надана ним реєстратору компаній Кіпру", - заявили у кіпрській фірмі.

"В даному конкретному випадку в наданій формі HE12 зазначений тип платежу як "грошові кошти в натуральній формі", що означає, що компанія могла прийняти будь-який із зазначених способів оплати на свій розсуд", - йдеться в листі.

У кіпрській фірмі відзначили, що зазначена форма, а також законодавство Кіпру не містять положень, які зобов'язують компанію прийняти оплату грошовими коштами.

"До нас, як юридичного радника компанії, не зверталися за наданням коментарів із зазначеного питання. Більш того, Секретар і Директор компанії не отримували будь-яких запитів з цього питання", - наголошується в документі.

Раніше керівник кіпрської юридичної фірми Олена Константіну заявила, що Фонд Петра Порошенка "Прайм Ессетс Кепітал" сплатив 4 мільйони євро комбінованим платежем: і грошима, і активами.

Нагадаємо, в кінці березня "Прайм Ессетс Кепітал" купив акції спорідненої кіпрської фірми майже на 4 мільйони євро.

Опитані журналістами експерти підтвердили, що платіж був здійснений грошима. Вони також висловили думку, що це було зроблено для виведення валюти за кордон - всупереч прямій забороні НБУ.

У свою чергу, юристи фірми ICU заперечували, що гроші виводилися з України, повідомивши, що за акції кіпрської фірми було сплачено лише статутним капіталом в українському ТОВ.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...